Aikikai România a participat la a 60-a ediţie a All Japan Aikido Demonstration din Tokyo

După participarea istorică din 2019, la sfârşitul lunii trecute, pe 27 mai, Aikikai România a participat la a 60-a ediţie a All Japan Aikido Demonstration din Tokyo. Acesta este cel mai mare eveniment aikido la nivel mondial, şi, desi cei mai mulţi participanţi provin din Japonia, reuneşte aikidoka din toată lumea.

Acum patru ani, practicanţii noştri au reprezentat pentru prima oară România la această manifestaţie unică, şi în urma prestaţiei de atunci, organizaţia noastră a fost invitată, din nou, în 2023.

De data aceasta, pe tatami-ul de la Nippon Budokan au demonstrat 26 de membri Aikikai România, delegaţia deplasată în Japonia numărând 30 de practicanţi. Încă o dată, grupurile româneşti de la Hombu Dojo, sediul mondial al aikido-ului, s-au dovedit a fi unele dintre cele mai numeroase.

Deşi demonstraţia a fost punctul culminant al celor două săptămâni petrecute în Japonia, colegii noştri au participat şi la antrenamentele zilnice de la Hombu Dojo. Tatami-ul de la Hombu a fost vizibil mai aglomerat la antrenamentele conduse de Doshu Moriteru Ueshiba, Dojo-cho Hombu Mitsuteru Ueshiba, Yukimitsu Kobayashi Shihan şi alţi maeştri Hombu reprezentativi.

În urma succesului acestei deplasări, sperăm să revenim cât mai curând la Hombu Dojo şi Nippon Budokan.

Comments are closed.