George Raicu (1961 – 2014)
Drumul către Aikido a fost deschis de către Nicolae Bialokur, unul dintre pionierii artelor marțiale din România. George Raicu(1961-2014) împreună cu Camil Marius Dădârlat şi Şerban Derlogea au constituit prima grupă de Aikido din România în 1977, cu sprijinul lui Nicolae Bialokur şi sub egida Asociaţiei de Studii Orientale din România – Departamentul Budo. „Nu aveam cu adevărat un profesor şi învăţam din cărţi şi din fotografii, ceea ce era foarte greu, deoarece aikido este o mişcare foarte dinamică, sferică.” spunea regretatul George Raicu sensei.
Imediat după Revoluția din 1989, George Raicu pleacă în SUA și devine pentru un timp uchi deshi (elev intern) în dojo-ul maestrului Fumio Toyoda. În urma examenului susținut cu acesta la Chicago, George Raicu primește centura neagră, shodan.
Fumio Toyoda sensei (1947-2001) a fost un profesor japonez de Aikido și maestru zen, care a predat în SUA și Europa. Toyoda a început să practice aikido de la 10 ani cu maestrul Koichi Tohei, singurul maestru de Aikido care a primit gradul si diploma de 10 dan de la fondatorul aikido, și care a fost director tehnic al Fundatiei Aikikai. Maestrul Toyoda a primit shodan (primul grad dan) la 17 ani, în urma examenului susținut cu maestrul Morihiro Saito, 9 dan Aikikai, disicipolul fondatorului aikido, care i-a stat alături 23 de ani. Toyoda a fost uchi deshi (elev intern) la Hombu Dojo Aikikai, unde s-a antrenat și a locuit efectiv timp de 2 ani. Când, în 1974, maestrul său, Koichi Tohei, a părăsit Aikikai, Toyoda l-a urmat. În același an, la vârsta de 27 de ani, având 5 dan, a fost trimis de Koichi Tohei la Chicago pentru a preda Aikido. Ulterior, Toyoda a părăsit organizația maestrului Koichi Tohei și, în 1984 și-a format propria organizație, Aikido Association of America, apoi Aikido Association International, care s-au reafiliat la Aikikai în 1994.